Què és?

“És la ciència de la medicina física que utilitza mètodes, actuacions i tècniques, que mitjançant l’aplicació de mitjans físics,

La Fisioteràpia està definida per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en 1958 com: “L’art i la ciència del tractament per mitjà de l’exercici terapèutic, calor, fred, llum, aigua, massatge i electricitat.

Totes les tècniques de la Fisioteràpia van destinades a guarir, prevenir i readaptar a persones afectades de disfuncions mecàniques, múscul-esqueléticas i orgàniques o a les quals desitgen mantenir un nivell adequat de salut física i mental.”

Per tot això es practiquen proves elèctriques i manuals per determinar l’abast de la lesió i força muscular, proves que determinen les capacitats funcionals, l’amplitud del moviment articular, així com ajudes diagnòstiques per al control de l’evolució…

Dit d’una forma més senzilla, la funció de la Fisioteràpia, i per tant del fisioterapeuta és la de prevenir, tractar i guarir patologíes, i en el cas que quedi alguna seqüela o discapacitat, ajudar a l’individu en la seva adaptació a l’entorn.

Com pot ajudar-me?

Amb això, trenquem la visió general que la societat té del fisioterapeuta, com el qual ens fa la rehabilitació quan ens trenquem un os. La fisioteràpia és una ciència que pot ajudar a tots els grups socials, des de nens a gent gran, esportistes o gent sedentària, amb alguna lesió o sense ella, a guanyar qualitat de vida.

Els professionals de FisioCoporal tenim el compromís d’investigar, estudiar i adaptar les últimes tecnologies i teràpies que portin a la millora dels nostres pacients, utilitzant mètodes de medicina avançada per trobar resultats molt més ràpids.

Quan haig d’acudir al Fisioterapeuta?

La prevenció i el tractament de les lesions són el nostre treball en multitud de patologies de forma diària:

Després d’una intervenció quirúrgica, tendinopatíes, bursitis, trencaments lligamentosos i musculars, readaptació a l’esforç, dolor articular i muscular, elongacións, artrosis, lesions esportives, hèrnies discals i dolor d’esquena en general, episiotomía, cesàrea, incontinència urinària, problemes de ATM(mandíbula, broxisme…) entre altres patologies.