Una tècnica inadequada de córrer ens pot comportar certes patologies. Entenem a l’atleta com a un ser únic ja que té una morfologia i biomecànica diferent. Per tant, no hi poden haver uns patrons motors universals per a tothom. És per aquest motiu que “adaptem la tècnica al individu; no l’individu a la tècnica”.

El principal objectiu de l’estudi biomecànic del moviment del corredor és crear i descriure una tècnica òptima pel subjecte. Per fer-ho, hem te tenir present tot un seguit de factors condicionants:

- Anàlisi dels orígens biomecànics dels problemes detectats.
- Diagnosticar els problemes.
- Exploració de la morfologia i funcionalitat del peu, cama i esquena.
- Prescripció de la tipologia de les sabates més apropiades.
- Descriure els principis sobre la forma de com podem prevenir
possibles lesions.
- Aportar tot un seguit de mètodes de registre que contribueixin
a mesurar diferents característiques de la motricitat del moviment.

Una vegada hem assimilat la tècnica d’execució correcta ajustant el moviment a les nostres possibilitats, aconseguirem tenir un major rendiment esportiu, menys lesions i una menor fatiga.

MÈTODE ABDOMINAL HIPOPRESSIU
La musculatura de la faixa abdominal i del sòl pèlvic degut als constants augments de la pressió abdominal de la vida quotidiana i esportiva, a la inactivitat, als embarassos… perd la funció per la que està dissenyada, que és la d’aguantar els òrgans interns situats al lloc que els pertoca. Amb els exercicis hipopressius, tornem aquesta funció reprogramant la resposta muscular davant aquestes circumstàncies incrementant el to muscular en repòs i disminuint el perímetre de la cintura.

Els exercicis hipopressius engloben diverses tècniques amb postures i moviments que aconsegueixen una disminució de la pressió de les cavitats toràcica, abdominal i pèlvica. Aquesta tècnica sorgeix com una alternativa per aconseguir una tonificació de la musculatura abdominal en el post part.

Els objectius són varis:

- Reduir el perímetre abdominal aportant millores estàtiques, posturals i funcionals.
- Prevenir tot tipus d’hèrnies (inguinals, abdominals, crurals, vaginals…).
- Regular els paràmetres respiratoris.
- Prevenir la incontinència urinària.
- Augmentar i regular els factors vascularitzats sent eficaç en prevenir i solucionar edemes i cames pesades.
- Prevenir lesions articulars i musculars per la normalització del to muscular general.
- Proporcionar una eficaç protecció lumbar-pèlvica.
- Proporcionar benestar i plaer com tot exercici físic.

Les tècniques hipopressives es realitzen a través d’exercicis físics rítmics complexes de reprogramació corporal que permet al sistema nerviós cerebral modificar l’esquema corporal i emocional, i que tenen la característica en comú d’aconseguir una disminució de la pressió intra-abdominal. El test diagnòstic i l’aprenentatge de la tècnica ha de realitzar-se amb un professional de l’activitat física certificat en el Mètode Hipopressiu M. Caufriez, el qual en farà una valoració general de l’estat de la salut de la persona per detectar possibles condicionants o realitzar les recomanacions adequades en cada cas per assegurar l’efectivitat de l’exercici.

Depenent de la persona, el temps necessari per començar a veure els resultats és de dos a sis mesos. Això requereix que els exercicis es realitzin correctament i de forma constant. La reprogramació acaba quan el professional Diplomat en el Mètode Hipopressiu Marcel Caufriez realitza els tests amb els resultats esperats. A partir d’aquest moment, només serà necessari un manteniment de forma periòdica.

ENTRENAMENTS PERSONALS

Un entrenador personal és un professional de la salut capacitat per evaluar, prescriure i desenvolupar un programa d’entrenament físic totalment personalitzat de manera sistemàtica, ordenada i segura depenent dels objectius, necessitats i condició fisica de cada persona.

Avantatges que ofereix un entrenador personal:
• El temps per aconseguir els objectius és menor, ja que s’aprofita el màxim el temps invertit en l’entrenament.
• L’entrenador personal motiva al client a seguir endavant a cada sessió, està constantment recolzant-lo amb el pla d’entrenament.
• L’entrenador personal evita situacions a les que el client es pot lesionar, ja que està continuament supervisant-ho.
• L’entrenador personal prescriu la càrrega d’entrenament (intensitat, volum, temps de recuperació…).
• Possibilitat de que l’entrenador personal vingui a casa teu, estalviant temps i diners.
• L’entrenador personal pot atendre de manera específica situacions com persones que tenen enfermetats cròniques (enfermetats cardiovasculars, osteoporosis, artritis, diabetes…).
• L’entrenador personal l’ajuda a millorar la salut integral en molts aspectes de la vida diària i no només físics, ja que a través de la pràctica constant d’activitat física hi ha millores a nivell laborals, minimitza l’estrès, ofereix sensació de benestar i augmenta l’autoestima.